Saturday, 5 October 2013

Tak suka kucing kata tak suka .

Assalammualaikum w.b.t .

It's raining . It's almost midnight .
Dan aku almost nak mati tergelak . Takde lah . Takde siapa buat lawak . Just . . .

So ,
Siapa tak suka kucing ?

ihik comel betul !

Since I was born , memang sejak azali kejadian aku , tak pernah sesaat . Even se-milli saat , aku tak suka kucing . What's not to love about them though ? Lahir lahir jee memang dah ada kucing dalam hidup aku . Nak buat cemana kan .
But , bukan semua orang dalam dunia nie ada obsesi sama macam aku . Kan ? Ada ke obsesi kat bebola bulu . Pfft .

No doubt .
Kucing , kecik kan lagi range; strayed cats , diokucing busuk  kotor uneducated , well kucing sampah lah senang kata . But , aku still suka kucing . Kucing comel kot !
Tapi , ada yang alergik . Ada yang macam " Eyuw jijik " . Ada yang takut , fobia , dan seangkatan dengan mereka . Tapi ada satu group , yang , hmm . . . yang macam nie lah ;

Situasi : Malam
Lokasi : Kolej Gegirls
Watak Utama : Oyen
Watak Sampingan : Dua gegirls berjalan balik bilik .

           Di malam yang sejuk dan hening si sebuah kolej di sebuah universiti , kelihatan dua orang gegirls sedang berjalan balik ke bilik . Tiba-tiba , seekor Oyen berlari pantas mengejar kaki mereka . Dan . . .

Girl A : ARGHH ! AHH AHH ! *sambil melompat dan melompat dan melompat*

Girl B : Kau nie poyo lah bukan kau kata tadi kau sayang kucing ke ?

Aku : PFFFTTTTT !

And practically aku wujud sebagai watak terselit kat situ . Saja taknak mention tadi .

Actually . Kenapa ? WHY the girl pretending and be such an asshole hypocrite ?
Aku tak berapa nak gemar orang orang cenggini . Muka serious nie .
Playing sweet and cute and adorable blablabla , like mengaku SUKA KUCING , sebab ? Who knows ? Sebab BF dia sangat suka kucing ? Sebab dia rasa bila dia mengaku dia suka kucing orang cop dia sebagai awek comel yang hot ? Who knows ?
Tak suka kata je lah tak suka .
Memang kita akan mengaku suka dengan benda yang kita tak suka bila nak amek hati orang kan ?
Hahah .
Kita kena stop attitude yang macam nie . Baru orang tau siapa kita .
Macam Paramore said ;
Well there's a million other girls who do it just like you
Looking as innocent as possible to get to who they want "
Well you know , you don't have to act sweet sweet cenggitu depan awek comel , depan boyfriend hensem , just to get their attention . Being mentally-matured and well-mannered , itu perlu . Tapi acting sweet sweet , bajet perfect , ergh , it's not gonna work . Yelah , depan diorang kau innocent jee , orang kata pijak semut pun tak mati semut tuh boleh pijak kau balik . Tapi belakang dia ? Berak tak basuh pun kau buat . Yucks.

Bukan nak kata apa lah , but please jangan bajet macho or cun sangat lah . Tak mati pun jadi manusia biasa .  Tak mati pun buat benda benda biasa yang diri sendiri selesa buat . Tak . Percaya lah .

Well girls , heheh girls jee kena sexist beno aku nie ye dok ?
Okayy lah , girls and boys ,
Believe in yourself and stop being who you are not .
Jangan malu lah nak jilat jari lepas makan kalau depan boyfriend :)

Tup .