Wednesday, 27 February 2013

9 Bulan 10 Hari dan Pemberi Benih .

Assalammualaikum , well helloooooo dunia yang fana .

How are you gays ? Lately makin ramai sakit itu ini. Biasa lah cuaca tak berapa nak mesra dengan kita , ye dakk ? Me also baru je baik sakit tekak and seleleselema *achoom* .

You gays mesti macam " Daffuq ain pregnant?! "  bila baca tajuk post nie kan ? Bahahah. Gila apa. Suami pun tak terjumpa lagi nak pregnant kejadahnya. Ciss .

Sini. Aku nak mencoretkan sikit isi hati untuk both manusia yang paling aku sayang ketat rapat lah .

Fadzilah binti Angliman,
sila abaikan makhluk gedik di sebelah itu -,-
Seorang Mak,

Mak pregnant kan ain lama gila tuh , ain tak pernah pregnant lagi so taktahu apa rasa , kuatnya mak cuma Allah jee tahu. Roh mak bergegar masa mak nak bagi ain tengok dunia.
Bila dah dapat tengok dunia ain tamak. Ain jadi manusia yang kejar nikmat duniawi. Ain tolak tepi semua nasihat mak. Ain berkira. Ain mengungkit. Ain degil. Degil yang sangat degil sampai mak macam dah mengalah nak layan perangai setan tanduk lima ain nie. Masa muda banyak penyesalan ain. Bila dah kenal jalan Allah yang betul baru ain tahu,

Mungkin ibu kita selalu menangis di malam harinya kerana kata-kata kita kepadanya di siang hari.

Mungkin ibu kita mengeluh ketika memasak juadah untuk memuaskan nafsu buas kita .

Mungkin ibu kita lelah menjadi tempat amukan ayah saat kita membawa masalah.

Mak, sesunggunya hanya Allah yang dapat membalas jasa mak. Ain tak mampu. Nak cari hidup sendiri pun ain terkial-kial . Sekadar kata maaf dan terima kasih jee ain mampu.
Terima kasih mak :)

Terima kasih untuk menumpangkan ain di rahim mak , betapa banyak sakit mak sepanjang 9 bulan 10 hari tuh , maafkan ain kerana mak terpaksa susah payah meminjamkan rahim untuk ain .

Terima kasih untuk melayan gelak tawa dan mengesat air mata ain . Maafkan ain sebab terlampau banyak curi masa mak yang berharga hanya untuk memberi keselesaan kat ain .

Terima kasih untuk sudi menyambut anak ini, memberi nama indah, masak sedap-sedap bagi ain gemuk. heheh :p

Terima kasih mak. Terima kasih sudi jadi mak ain. Lebyuuu my cutie mummy <3


Misdi bin Mohtar,
cita-citanya nak menjadi superstar tidak kesampaian mueheheh :p

Seorang Abah,

I have always been a mess. Masa susah baru lah sibuk ain nak mengendeng

"Abah, nak itu . . Abah, nak ini. . . Abah, duit. . .Abah, tolong. . ."

Bila buat salah tak fikir pula banyaknya dosa ain kat abah. Bila kena marah ain menjawab balik. Bila dinasihat ain bentak bentak. Bila dilarang ain makin buat. Sudahnya, ain sendiri yang susah then balik ke ayat

"Abah tolong . . ."

Abah, terima kasih :)

Terima kasih untuk rotan ain kala ain bodoh tuli mengaji Quran dulu. Sekarang ain dah tahu apa itu indahnya mengalunkan Quran dengan merdu.

Terima kasih untuk ajar ain belajar hidup susah masa kecik. Sekarang ain tahu betapa syoknya dapat hasil dari titik peluh sendiri.

Terima kasih untuk segala yang lain. Terima kasih sudi menjadi malaikat untuk ain yang banyak kekurangan ini. Terima kasih sanggup menahan sakit hati, sakit perut, sakit tangan, sakit segala sakit semata nak jadi seorang abah untuk seorang Ain ini.
Te amo mucho pappa rock <3



Doakan mereka , tidak, doakan semua ibu dan ayah di dunia ini .

Bismillah. Ya Allah, kau ampunilah dosaku , dosa kedua mak abahku, kau permudahkan lah jalan kami sekeluarga ke jannah Mu . aamiin .

Tup.

Wednesday, 20 February 2013

Dufidufidu raffa ~

Assalammualaikum.
Hoy hoy ~

Whats up niggas ? What ? Me ? Happy semacam ?
eheheh. well. Tak lah. =3

Ekceli,
Saya mencuba menerima sesuatu yang baru.
Saya mencuba menerima bahagia semula.
Mungkin tak kekal. Mungkin berakhir.
Itu ketentuan Dia. Saya mencuba.
Tapi saya berterima kasih kepada beliau kerana meminjamkan seketika senyuman ini :D *shining teeth*

So here i am, stucked with overly-grumpy butterflies in my stomach. sobbering over sweet love stories. giggling over texts in my inbox. I am that pathethic ? What else could it be ?


 Yupp he is rare. I love rare.

I love him. and I know he loves me too. I just know.

We may not in , the stage yang orang selalu kata "IN REALTIONSHIT" thingy. But for sure we got chemistry in between. Mungkin cuma kongsi perasaan yang sama ? Tak perlu rasanya bila berkongsi perasaan nak declare , "We are in relationship *so bitches get out*" .
No no no darling. Kalau declare tapi end up pointlessly apa guna kan kan. Chill lah.

I have my own prinsip hidup where, i don't want end up doing *Astaghfirullah al Azim* , benda yang, what couples always do. Clinging each other like monyet . I will try my best to protect ours. Dignity. Pride. And love ? :p ececececocecocecocehh. whateveeeer .
So mungkin kalau aku nak share every single-damn-framptious days with him dengan di isi gigglingsss and droolingss yang tak overboard mungkin, just mungkin, tak salah kan ?
By sharing stories , hidup lebih ceria. Ada masalah pun senang je nak settle kan kan kan.
Haters surely gonna hate me. hekhekhek *gelak piggy*

Pray . Hope. But don't hope too much. Just pray :)

So here i am again, having stomach pain, butterflies crawling everywhere.
To say that,
Mok aaa , I love you, for who you are, for what i feel. I just loveee this feeling you know ! ^,^

Sibuk sangat nak tengok siapa kan ?
Nah .

yeah baby i love you too. muah. *wish could say that*

Tak tak, ini imaginary boypreng from london. He is so chocolate bar i won't stand a chance. huhuh.

Tup.

Saturday, 16 February 2013

LOVE Story anyone ?

Assalammualaikum . Helooooooooooooooooooooooooooooo gays all over the world :D

UP :)


So gays , i wanna talk about LOVE here.
Love everywhere. I love. You love. They love.
We all feel love. Ada love yang konon nya nak foreber and ebeeeerr. Cinta sampai mati.
Cinta kan Allah for sure :)
Cinta parents. Tapi ramai jee sipi sipi nak jadi durhaka. Konon cakap,
 "Cinta wa kat mak bapak tak pernah pudar." Cliche ~

Love biasanya mesti datang dengan sakit hati. Biasa lah jealousy. Boypreng cakap sikit dengan awek cun mula lah telinga panas. Awek kena usha dengan mamat bangla pun nak kecoh. Puih.
Rejection ? Naaahh. Too mainstream. Crush always crushes our hearts, ayy ?

Ustazah wa pernah cakap ,
"Kalau jodoh tak ke mana. Kamu lari lah sorang ke hujung sana sorang ke hujung sini. Nanti jumpa gak. "
Apa main point ustazah duh ? You gays tak perlu lah nak sweeto sweeto sangat , *aku terasa sendiri* kalau takdak jodoh putus tengah highway to heaven kan sendiri sedih.
It happens all the time.
Wa dulu pernah beria bercinta tak jugak kahwin. Banyak lah cerita sedih cinta wa kalau nak cerita. Mau lima pages cerita sedih wa jee . Nanti pokai you gays nak beli tissue baca tau. mueheheh. propa sangat ~

Actually wa cuma na cakap , wa tengah sobsob tengok cerita UP  *click link for more info*
The greatest LOVE STORY ever ! Tengok 150 juta kali pun wa tetap meleleh hingus.


So be calm and wait. 
Wait for your one and truely foreberrrr love :)
And when that moment come don't ever let it loose. 

Tup.


Terima kasih *bara bara bere bere*

Assalammualaikum . Hello gays, *tiup habuk* berhabuk kalah kilang kayu wa punya blog.

ehem ehem. Wa di sini nak bagi ucapan,

Terima Kasih Malaysia .

Terima Kasih BB1M .

Terima Kasih Najib *muah muah sikit*

And we were like oh my Allah RM250 free mana lagi boleh dapat ouhh macam nie !

Rezeki Alhamdulillah ada kat mana-mana .
So me and me friend pergi lah Sunway Pyramid di Petaling Jaya sana nun. Selepas berhempas pulas berbasah spendar main ice skating, sampai seluar jeans feberet wa koyak besau , ini wa taknak sentuh jauh jauh. Isu sensitip. Remuk hati wa.
So then wa dan wa punya friend dan dia punya friend naik lah ke Popular Bookstore dengan gemalainya. Saja je kan jalan ala-ala siput sedut padahal timing kedai nak closing dah makin dekat.

Sesampai sana we alls dok usha lah sana sini rak yang berderet tuh. Sekali hamik kau tiba-tiba ada announcement :
"KEPADA PELANGGAN YANG DIHORMATI. PERKHIDMATAN KAMI AKAN TAMAT DALAM MASA 15 MINIT LAGI. TERIMA KASIH BLA BLA BLA BLA "
Gelabah nenen tak gelabah nenen lah wa cakap ! Wa punya friend siap berlari, cess. Chill lah gay .
Sesemput wa korek setiap penjuru tuh wa dapat lah hasil yang tak seberapa molek nie. *sobsob*



Dapat lah 8 novels yang wa rasa macam ranum ranum berlemak jee . Love on first sight lah konon nya semua nie.  Mohon cuti sem nanti sempat lah wa ngap semua nie.

Ouh yaa .
Btw you gays should go to Popular Bookstore because :


Baik punya promotion ! So habiskan RM250 in one receipt dapat lagi RM50 percuma . Worth it right ? Credited to Popular Bookstore :) 

So, the akhir kata

MOHON DAPAT BAUCAR LAGI. GUA NAK BELI NOVEL LAGI ! 

p/s: Jangan lalu highway SKVE terus ke Banting. Menyesal tak berlagu wa cakap nanti.

Tup.