Sunday, 24 March 2013

Seribu liter jus otak . Satu bulan penyeksaan .

*sila pasang lagu "Still Alive - BigBang" sebab aku tengah gilak lagu nie.*

Assalammualaikum ~

Hello hello hello gays all over the place . ehh ?
Lama gilak rasanya tak jejak blog nie kan .
Nak post pun bukan ada menda nak cerita pun. Cerita bosan sanggup you gays nak scroll sampai juling mata ? Semata lah kan. Main GTA kee, surf redtube kee, makan steamboat kee, syok lagi lah kott drpd blog huduh nie .

So hari nie Ahad. Ahad. Ahad ehh . maigaaaad Monday blues gonna hit me tomorrow ! *facepalm*
waaaaaiiit , classes dah habis kan ? HAHAHAHAHAHHAHAH.
Apa ada hal. " FINAL EXAM FINALLY COME TO STEAL YOUR LIFELINES "
im struggling hard studying down here :p :p :p 
  tak. tuh bukan aku. aku punya muka time study comel lagi . hikhik :3


Biasanya hidup study week nie ramai pakai ayat keramat , tak lain tak bukan,

"The hell set alarm clock ?! Lemme smooching all day long with my bed ! "

Siapa yang cukup baik nak bangun awal lepastuh study all day long kan ? Siapa yang lame gila nun ? Lame me is so lame. Yupp its me *rolling eyes*

Rutin harian study week  : 
Bangun - Study - Makan - Berak - eh tak berak kadang kadang tak tentu - main game - study - makan lagi - study lagi - study lagi - study lagi - menipu gila kan study kejadah nya - tidoo lah pulak .

Study week kejadahnya kan 4 hari jee ? Khamis depan paper start dah . Ayoyooo ammaa appaa .
So say goodbye to C-Mart *mall paling ekstravaganza di alam semesta* , goodbye online all the time, goodbye muveeeeessss , *bisik* goodbye mamat mamat ganteng yg selalu jadi halwa mata .

Kids, FINAL EXAM no joke okay ? Joke lah joke kau , dapat pointer rendah baru kau tahu apa itu penyesalan . There are some the "DO's" and the "DONT's" you kids should not take granted ;

DO
  • study well. study smart. do mind maps which you understand better. or perhaps sketch on the walls might help ?
  • past years questions. not just stare blankly at your horrible tests and quizzes .
  • group discussions. not group discuss-well let just gossip-ions .
  • eat well. take good care of yourself.
  • go to the library and breathe in all the study mood . i know you are not gonna study in your room. your bed is more charming ayy ?
  • be nice to others. to people. to cats. to dogs. to trees. to rocks. to wind. to whatever to.

DON'T !
  • stressed out too much ! 
  • sleep late or sleep too much .
  • study last minute .
  •  go out and play too much. the weather is sensational burning now (T^T)
  • drunk and drive . wait, DON'T drink any liquor at all . HARAM weh HAROMROMROM.
  • go lovey dovey with girls, or boys, or in case you are bisex, don't play at all .
  • on top of the list, DON'T forget Allah SWT , The Almighty Allah :)
Dan aku taktahu kenapa tiba tiba rajin nak bagi tips. sepiking inggelish uolls. pfft. sambadii slap me on ma facee *flips shawl*


 

Tup .

Saturday, 9 March 2013

Friday, 8 March 2013

Kenapa ? Kenapa ? Kelapa ? Kepala ? eh?

Assalammualaikum .

Oolloooo ~ hikhik . Effect cute habis lah kononnya kan. *puke*
How are you ? Any fascinating events lately ?
Sekian lama rasanya i tak post kan uolls . Tak lah lama mana pun. ciss .

Here's the thing,
have you gays ever wondered, bila pegang something yang lain sikit, or maybe benda baru, you gays terfikir,
"Siapa yang terrel gilerr ahh reka benda alah macam ni ? 
"Agak nye kan lah, macam mana diorang terfikir nak buat benda alah macam ni ?
Honestly lah kan, wa suka mempersoalkan segala natang yang wa ada kat tangan wa. Benda simple simple pun kadang-kadang tenung sampai tiga pat jam fikir.
As example, wa beli penyepit bulu mata . Wa fikir. Wa tenung. Wa fikir lagi. Wa bertanya :

"MACAM MANA DIORANG BUAT BENDA ALAH NIE ? MACAM MANA ???"

Tak ke apak annoying nya bila benda simple pimple macam tuh pun boleh bagi torture minda wa sampai naik kecut otak. 
Yang annoying nya wa lah kan. Siapa suruh fikir sampai juling mata. 

Memang kadang-kadang wa suka terfikir jauh likeeee a thousand miles. *gedik gila*
Kenapa Roti Gardenia tarikh luput sekejap sangat ?
Kenapa reka selipar Fipper ?
Kenapa perempuan suka bergossip ? wa ? wa bercerita bukan bergosip . *flips shawl*
Kenapa aku kena belajar Physics dan Calculus ?
Kenapa lelaki suka awek comel je ? Wa tak comel ke ? eh kenapa gelakkan wa ? Kenapa ? 
Kenapa itu ?
Kenapa ini ?
Dan macam-macam lagi kenapa .

Dan wa masih tertanya-tanya lagi, siapa yang reka penyepit bulu mata ?


alatan membunuh

Tup.